НЕКА НИ Е ЧЕСТИТ И ДОЛГОВЕЧЕН ДЕНОТ НА ГЕОДЕТИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Драги колеги и почитувани пријатели… На 8-годишнината од востановувањето, првично на Комората на овластени геодети, а од 2013 годинa на Комората на трговски друштва за геодетски работи, искрено Ви го честитаме “Празникот на геодетите во Република Македонија”, и се потсетуваме на убавите моменти поминати заедно, како и на Вашата помош во остварувањето на нашите цели […]

Прописи поврзани со секојдневното работење на Геодетските компании

Комората на ТП и ТД за Геодетски работи, со цел олеснување на секојдневното работење на Геодетските компании, ги објавува во организирана листа сите прописи кои се во допир со работењето и практиката на геодетското работење. На овој линк можете да пристапите до листата прописи кои се надеваме ќе Ви бидат од корист >линк> Со почит,

„Измените на Законот за Катастарот на недвижности се тежок удар за геодетската дејност“ – М-р БОРИС ТУНЏЕВ, претседател на Комората на трговци поединци овластени геодети и трговски друштва за геодетски работи на РМ

Овој закон најверојатно ќе ја прелие чашата, се првичните зборови на Борис Тунџев, претседател на Комората на трговци поединци овластени геодети и трговски друштва за геодетски работи на РМ, а во врска со најновите предлог измени на Законот за Катастар на недвижности кои се наоѓаат во собраниска процедура, како и за останатите проблеми на оваа […]

Редовно Годишно Собрание на Комората на трговци поединци овластени геодети и трговски друштва за геодетски работи на РМ

Почитувани колеги, Известувањето и работните материјали за претстојното Редовно Годишно Собрание на Комората на трговци поединци овластени геодети и трговски друштва за геодетски работи на РМ, закажано за 9-ти Мај 2014 година (петок) со почеток во 10,00 часот во салата на хотел Белви, населба Илинден, кој се наоѓа на автопатот Скопје-Куманово.  Со почит,  Наташа Тринпаревска […]

Дополнет Предлог-Дневен ред за Вонредно Собрание

Почитувани колеги, Врз основа на член 14 став 1 и став 2 од Деловникот за работа на Собранието на Комората на трговци поединци овластени геодети и трговски друштва за геодетски работи, ве информираме дека на ден 31.01.2014 година од членовите на Комората се доставени предлози за дополнување на Предлог-Дневниот ред на Вонредно Собрание, закажано на […]

Вонредното Годишно Собрание на Комората на трговци поединци овластени геодети и трговски друштва за геодетски работи на Република Македонија

Почитувани, Ве известуваме дека Вонредното Годишно Собрание на Комората на трговци поединци овластени геодети и трговски друштва за геодетски работи на Република Македонија ќе се одржи на ден 08.02.2014 година (сабота) со почеток во 10,00 часот во хотел Холидеј Ин во Скопје Прилог се дадени Покана и работни материјали, и записникот од собранието во Струмица […]

Среќна и успешна Нова 2014 Година и Среќен Божик

Почитувани колеги и драги пријатели, Од името на Комората на трговци поединци овластени геодети и трговски друштва за геодетски работи и од мое лично име, Ви посакувам среќна и успешна Нова 2014 Година и Среќен Божик. Во новата 2014 година, Ви посакувам одлично здравје Вам и на вашите семејства и успешна реализација на планираните работни […]

Oдржувањe на 4-та едукативна настава за овластени геодети за 2013 година, закажана за 06.12.2013 година (петок)

Почитувани колеги, Во прилог на пораката се прикачени Известувањето од страна на Комората на трговци поединци овластени геодети и трговски друштва за геодетски работи и официјалното Соопштение и Агендата на Агенцијата за катастар на недвижности во врска со одржувањето на 4-та едукативна настава за овластени геодети за 2013 година, закажана за 06.12.2013 година (петок), во […]

Известување за III едукација за 2013 година за овластените геодети

Почитувани, Агенцијата за катастар на недвижности на Република Македонија ја организира третата обука наменета зa овластените геодети, на тема: “Тарифник за висината на надоместокот за извршени геодетски работи од страна на трговци поединци овластени геодети и трговски друштва за геодетски работи“ и “Правилник за премер – конкретни примери“ Програма: – Тарифник за висината на надоместокот […]

Известување за замена на Лиценци

Почитувани колеги,   Во прилог на оваа објава, Ви го доставуваме Известувањето од Комората на трговци поединци овластени геодети и трговски друштва за геодетски работи, коешто се однесува на законската обврска согласно член 261 од Законот за катастар на недвижности, (Сл.весник на РМ бр.55/2013) по однос на усогласувањето на работењето врз основа на одредбите од погоре споменатиот закон. […]